Арсенал спечели второ поредно лондонско дерби от началото на новата кампания, записвайки много трудна победа с 2:1 като домакин на Уест Хем. Гостите може да съжаляват за направените сериозни пропуски при резултат 1:1, преди Еди Нкетия да попари надеждите им с гол в последните минути на мача. 

В първата част на двубоя и двата отбора не успяваха да намерят ритъма си и до положения не се стигаше. Една ситуация отвори мача. В 25-ата минута Обамеянг бе изведен в наказателното поле, а той центрира към Лаказет. Французинът откри резултата след удар с глава. Положението бе разгледано с ВАР поради съмнения за засада на Обамеянг, но попадението бе признато. За Лаказет това бе гол номер 50 с екипа на Арсенал.

Гостите не създаваха много проблеми на съперника и “артилеристите” спокойно контролираха събитията на терена, въпреки че не показваха обичайната си игра. Така Уест Хам се възползва от една от редките си възможности и изравни в самия край на първото полувреме. Боуен проби отляво, намери Фредерикс от другата страна, а той пусна остра топка към Антонио, който я засече в мрежата.

След почивката тимът на Дейвид Мойс бе по-активният и пропусна няколко великолепни възможности. След центриране в 53-ата минута намеса на Габриел в последния момент отклони топката към Лено, който успя да я овладее преди тя да премине голлинията. По-късно отново бранителят на Арсенал бе на точното място, като този път спря удар на Боуен.

Отборът на Артета правеше отчаяни опити да намери решението, което ще им донесе победата, но съперникът им изглеждаше с по-ясни идеи. Мениджърът на Арсенал намери правилния ход, като пусна в игра Нкетиа, а той му се отблагодари с победен гол в 85-ата минута. Нападателят завърши отлична комбинация на домакините, която завърши с асистенция на Себайос и удар на Нкетиа.

Така домакините останаха с пълен актив от два мача, докато Уест Хем е на обратният полюс - 0 точки от два мача.