Отборът на Арсенал не успя да победи в пореден мач, след като завърши 1:1 при домакинството на Уулвърхемптън в двубой от 11-тия кръг на Висшата лига. За домакините голът беше отбелязан от Пиер-Емерик Обаменянг, като през втората част "вълците" изравниха с гол на Раул Хименес. 

28 снимки

Началото на двубоя беше изцяло в полза на гостите. С удари от средна дистанция се отличиха Рубен Невес и Жоао Моутиньо, но те не застриха чак толкова силно вратата на Бернд Лено. 

Момчетата на Емери успяха да наказажат пропуските на гостите в 21-та минута и попадението дойде от познат източник. След страхотен пробив на Давид Луис по десния фланг бразилецът центрира и намери краката на Александър Лаказет. Французинът се обърна и намери фронтално срещу вратата Обамеянг, който разстреля Патрисио за 1:0.

Домакините можеха да си удвоят аванса само 10 минути по-късно. Лаказет получи топката в наказателното поле, успя да се обърне и да стреля, но Патрисио този път беше на място. В 42-та минута резултатът можеше да бъде изравнен, но ударът на Дохърти от границата на наказателното поле беше отразен от Лено. 

В началото на втората част отново "топчиите" бяха близо до гол. Първо в 60-та минута Арсенал беше близо до попадение, след като Йозил, Обаменяг и Лаказет комбинираха, но ударът на последния мина встрани. 

Вместо да поведат с 2:0 обаче момчетата на Емери отново не успяха да опазят аванса си. В 76-та минута Жоао Моутиньо центрира след изпълнение на тъч и на задната греда Калъм Чеймбърс беше надскочен от Хименес, който оформи крайното 1:1. 

По този начин лошата форма на "артилеристите" продължава, като те запазват 5-та си позиция с актив от 17 точки от 11 мача. Уулвърхемптън, от своя страна, е на 11-то място, с 13 точки.