Арсенал спечели с 2:1 гостуването си на Шефилд Юнайтед в 1/4-финален двубой от турнира за Купата на Англия. Мачът предложи изключителна драма с два отменени гола и два в самия край на срещата.

Gulliver/Getty Images
30 снимки

В осмата минута Джон Лундстрам вкара топката във вратата с глава, но радостта му не трая дълго, тъй като положението бе отменено заради засада след намеса на ВАР.

15 минути по-късно Крис Башам повали в наказателното поле Александър Лаказет и Пол Тиърни посочи бялата точка. С изпълнението се нагърби Никола Пепе, който по хладнокръвен начин прати топката в левия долен ъгъл на Хендерсън за 0:1.

В 30-ата минута отново Пепе бе в центъра на събитията, след като като получи пас на границите на наказателното поле и стреля, стражът на домакините реагира по блестящ начин и изби в корнер. След него обаче защитата се справи с опасността без проблем.

В продължението на първата част за сетен път Пепе бе най-съобразителен и опита късмета си, но прати топката встрани от лявата греда.

В 58-ата минута Шефилд отново отбелязаха попадение, но и то бе отменено, тъй като Джон Ийгън бе зад отбраната на „артилеристите“.

120 секунди по-късно Крис Башъм пропиля отличен шанс, когато засече коженото кълбо в пеналтерията с глава, ала изстрелът му профуча на сантиметри от десния страничен стълб.

В 87-ата минута все пак домакините изравниха резултата. Дейвид Макголдрик засече топката в малкото наказателно поле и простреля Мартинес по хладнокръвен начин.

Точно когато нещата отиваха към продължение Арсенал удари по смъртоносен начин. В 91-ата минута Дани Себайос получи топката странично в наказателното поле и с кинжален удар по диагонала матира Хендерсън за 2:1.

С този успех възпитаниците на Микел Артета стават втория 1/2-финалист във ФА Къп след Манчестър Юнайтед.