Отборът на Арсенал се наложи с минималното 1:0 над Лийдс в двубой от третия кръг на ФА Къп. "Артилеристите" не показаха най-добрия си футбол, но все пак продължават напред след попадение на Рийс Нелсън, който бе точен в 55-ата минута. 

Първото полувреме премина изцяло под диктовката на гостите. Лийдс пропуснаха множество възможности да поведат в резултата, като на почивката авансът им можеше да е сериозен, ако бяха успели да си вкарат положенията. 

В 14-ата минута Джак Харисън стреля от средно разстояние, но Емилиано Мартинес улови. Последва греда на Патрик Бамфорд, който овладя фантастичен пас, но ударът му срещна напречната греда. 

В 21-ата Бен Уайт си освободи пространство и засече топка от свободен удар, но изстрелът му с глава се озова в ръцете на Мартинес.

Малко по-късно Егзиян Алиоски също опита своя шанс, но ударът му бе неточен. 

В 34-ата Алиоски скочи, за да засече брилянтно прехвърлящо центриране, но отново Мартинес бе героят, след като демонстрира брилянен рефлекс и улови. 

До края на първата част Лийдс изпусна още няколко обещаващи възможности и нулевото равенство се запази. 

Getty Images
45 снимки

Отборът на Арсенал бе преобразен през второто полувреме и започна с летящ старт. Лондончани получиха свободен удар, който бе изпълнен от Александър Лаказет, чийто бомбен удар разтресе напречната греда.

Секунди по-късно отново Лаказет овладя добро подаване, но завършващият удар бе спасен от Илан Мелие. 

В 54-ата минута Лийдс можеше да удвои аванса си, след като Бамфорд преодоля двама защитници и отправи шут, който обаче бе отразен от стража на "топчиите".

Минута по-късно обаче Рийс Нелсън откри резултата за домакините, след като овладя отбита топка в наказателното поле и я изстреля право във вратата на Мелие. 

До края на срещата "топчиите" показаха съвсем различна игра от тази през първата част. В 76-ата минута Габриел Мартинели пропиля възможността да реши всичко в двубоя, след като отправи мощен удар след брилянтно солово действие, но топката бе отразена от Мелие. 

В самия край на срещата Сократис извърши грубо влизане покрай флагчето за ъглов удар, което съдията реши да преразгледа с помощта на ВАР. За щастие на гръкът обаче това не доведе до принудителното му изгонване. 

Така "артилеристите" се класираха за следващия 4-и кръг на надпреварата и им предстои сблъсък с Борнемут.