Арсенал се наложи с категоричното 5:0 при домакинството на Хъдърсфийлд от 14-ия кръг на Висшата лига.

Арсенал поведе още в 4-та минута, когато Аарън Рамзи пусна отличен извеждащ пас към Александър Лаказет, а французинът не пропусна да се разпише.

Александър Лаказет пропусна отлична възможност да отбележи своя втори гол в срещата в 31-та минута, когато Александър Лаказет от малък ъгъл прехвърли излезлия да го пресрещне вратар Льосъл, но Льове успя да изчисти от гол линията. След това при добавката Колашинац стреля в аут.

Колиан Куанер отправи далечен удар в 39-та минута, но Петър Чех спаси без особени затруднения.

Арсенал можеше да отбележи втори гол в самото начало на второто полувреме. В 47-та минута след добра комбинация между Алексис Санчес и Месут Йозил, германецът стреля, но ударът му бе блокиран.

Колин Куанер отправи хубав удар в 51-та минута, но ударът му бе блокиран от защитник на Арсенал.

Петър Чех бе на път да си отбележи нелеп автогол в 53-та минута, след като при опита да избие една топката в корнер тя се удари в напречната греда на вратата му.

Арсенал продължи да доминира и в 58-та минута Аарън Рамзи пусна отличен извеждащ пас към Оливие Жиру, който преодоля Льосъл и стреля, но топката срещна десния стълб на вратата на Хъдърсфийлд.

Алексис Санчес пропусна да удвои преднината на Арсенал в 61-та минута.

„Артилеристите“ успяха да отбележат втори гол в 68-та минута. Санчес комбинира с Йозил, а той пусна към Оливие Жиру, който отблизо не пропусна да вкара.

Арсенал вкара трети гол само минута по-късно, когато Йозил направи своя втората асистенция в срещата. Германецът пусна перфектен пас към Алексис Санчес, а той с разстрелващ удар прати топката под напречната греда на вратата на Льосъл.

Арсенал реализира четвърти гол в 72-та минута, когато Аарън Рамзи пусна перфектен пас към Месут Йозил, който изскочи сам срещу Льосъл и с хладнокръвен удар вкара топката във вратата му.

Месут Йозил за първи път в кариерата си има пряко участие за три гола в един мач във Висшата лига.

Арсенал отбеляза пети гол в 87-та минута, когато Сеад Колашинац се пребори за топката в наказателното поле на Хъдърсфийлд. Босненският футболист успя да овладее топката на гърди и излезе сам срещу Льосъл, но в този момент Жиру стреля и вкара своето второ попадение в срещата.

Хъдърсфийлд можеше да вкара почетен гол в 89-та минута, но след удара от фаул на Льове топката премина над напречната греда на вратата на Петър Чех и излезе в аут. 

Арсенал е четвърти в класирането с 28 точки, докато Хъдърсфийлд е четиринадесети с 15 точки. 

В друг мач Борнемут загуби с 1:2 от Бърнли. 

Крис Ууд откри резултата в 37-та минута. 

Бърнли вкара втори гол чрез Роб Брейди в 65-та минута. 

Борнемут реализира почетен гол чрез Джошуа Кинг в 79-та минута.