Лондонският Арсенал е решил да се върне към късните 80-те и ранните години на 90-те, обличайки се с германския концерн за спортна екипировка Adidas.

Английските медии съобщиха новината, че „артилеристите” ще започнат да носят новата си екипировка от старта на идния сезон, като се очаква да бъде направен специален дизайн за момчетата на Унай Емери.

„Топчиите”, които печелят невероятната титла в Първа дивизия през 1989 година, побеждавайки Ливърпул на „Анфийлд”, ще се завърнат към германския гигант, като за последно екипът бе с тази екипировка през 1994-а година.

Арсенал получава по 30 милиона паунда с настоящия производител – Puma, но договорът няма да бъде подновяван от следващата кампания.

Контрактът с германската компания ще започне със старта на новия договор с Emirates, който е за нови пет години, в които Арсенал ще получи 200 милиона паунда за петгодишния период с емирската компания. Предишното споразумение между двете страни не позволяваше да има друга компания, която да се рекламира на екипите на отбора, но сегашното споразумение ще промени това нещо. Това ще доведе до допълнителни финансови постъпления в касата на отбора от Северен Лондон.

Манчестър Юнайтед е лидер по приходи от екипировката, генерирайки по 75 милиона паунда на сезон именно от германската фирма. Челси пък получава по 60 милиона паунда на сезон по сделката си с Nike.