Арсенал стигна до чиста победа в шестия кръг от Висшата лига, надвивайки Евертън с 2:0. Успехът на лондончаните дойде през второто полувреме, след като Александър Лаказет в 56-ата и Пиер-Емерик Обаменяг три по-късно бяха точни за отбора на Унай Емери. „Карамелите” със сигурност ще са разочаровани след загубата, след като през първото време бяха повече от категорични в превъзходството си, но не съумяха да поразят вратата на „артилеристите”.

Евертън започна ударно мача, а високата преса, която бе наложена от тима на Марко Силва тормозеше много опонента. Ричарлисон, Доминик Калвърт-Люин и Тио Уолкот профукаха чудесни шансове за тима от Ливърпул.

Втората част обаче Арсенал започна уверено и откри в 56-ата минута след превъзходен гол на Лаказет. „Топчиите” направиха прекрасна атака, за да може Александър Лаказет да отправи кинжален удар, който не остави шансове на Джордан Пикфорд, за да направи 1:0.

По-малко от три минути след първия гол дойде и вторият за Арсенал, а реализатор бе Пиер-Емерик Обамеянг. Габонецът завърши скоростна акция на своите, но бе в тежка засада, която остана незабелязана от страничния съдия.

До края на двубоя и двата отбора имаха възможности за нов гол, но добри намеси на Чех и Пикфорд запазиха резултата непроменен.

По този начин Арсенал се изкачи до шестото място с 12 пункта, докато Евертън остана 12-и с шест точки.