Арсенал победи Лестър като гост с 3:1 в мач от 26-ия кръг на Висшата лига. "Лисиците" откриха рано в мача с попадение на Тилеманс, но гостите обърнаха резултата с голове на Луис, Лаказет и Пепе. Така "артилеристите" записаха успех и заемат 9-ото място с 37 точки, а Лестър все още е трети с 49. 

Лестър поведе като още в 6-ата минута Тилеманс откри след грешка на Мари.

Gulliver/Getty Images
42 снимки

В 13-ата минута Юри Тилеманс сякаш наруши правилата в наказателното поле, а съдията посочи точката за дузпа, след консултация с ВАР дузпа нямаше. Лестър направи сериозно положение в 21-ата минута, но ударът на Барнс беше спасен от вратаря Лено. Шест минути по-късно Пепе пропусна да възстанови равенството, но не сполучи. Давид Луис и Соареш направиха отлични атаки за гостите, но до гол така и не се стигна.

Статистиката от двубоя между Лестър и Арсенал

източник: Sofa Score

Давид Луис изравни резултата в 40-ата минута с глава, а асистенцията дойде от Уилиан. В добавеното време на първата част Ндиди игра с ръка в наказателното поле, а след преглед с ВАР Пол Тиърни посочи бялата точка. Лаказет застана зад топката и изведе тима си напред в резултата.

Отлична атака на Арсенал матира за трети път съперника, след като Никола Пепе се разписа в 53-ата минута на мача. Великолепната игра на "артилеристите" даде резултат, а отново участие в гола имаше и Уилиан.

След третия гол във вратата си тимът на Лестър тръгна да търси попадения, но бранителите на гостите играеха много добре. В 72-ата минута Марк Олбрайтън имаше възможността да стреля, но отново нямаше опасност за Лено. В 82-ата минута Тиърни опита да реализира попадение, но топката мина встрани от вратата. Дълбоко в добавеното време Ихиеначо пропусна отлична възможност да намали резултата, като от няколко метра прати топката високо над вратата.

Лестър - Арсенал 1:3
голмайстори: 1:0 Юри Тилеманс (6), 1:1 Луис (40), 1:2 Лаказет (45+2-дузпа), 1:3 Пепе (53)

съставите на двата отбора:

Лестър: Шмейхел, Кастан, Еванс, Суюнчу, Томас, Ндиди, Перейра, Тилеманс, Барнс, Варди, Ихиеначо

Арсенал: Лено, Соареш, Луис, Мари, Тиърни, Елнени, Джака, Смит-Роу, Пепе, Уилиан, Лаказет