Капитанът на Арсенал Мартин Йодегор почти сигурно ще пропусне дербито на северен Лондон с Тотнъм в неделя, след като получи травма на глезена по време на мача на националния отбор на Норвегия с Австрия от Лигата на нациите.

Йодегор не успя да излезе от терена без чужда помощ, а след срещата селекционерът на норвежците Стале Солбакен призна за TV2: „Изглеждаше зле и в съблекалнята“. Лекарят на представителния тим Ола Санд добави: „Той има леко навяхване на глезена. Ще видим вечерта и във вторник какво ще стане и какво ще направим по въпроса“.

Травмата на полузащитника идва в крайно неподходящ момент за Арсенал, който е на път да бъде без титулярната си халфова линия за визитата на Тотнъм. Новото попълнение Микел Мерино получи фрактура на рамото в първата си тренировка с „топчиите“ и не се очаква да дебютира преди октомври, докато Деклан Райс е наказан заради червения си картон в двубоя с Брайтън.

Леандро Тросар вероятно ще замести Йодегор в титулярния състав. Това не изключва вариант Рахийм Стърлинг, който беше взет под наем от Челси до края на сезона, да дебютира срещу Тотнъм на лявото крило.

След гостуването на Тотнъм, за Арсенал предстоят още две визити – на Аталанта в първи мач от поредното издание на Шампионската лига, а след това и на шампиона на Висшата лига Манчестър Сити в неделя, 22 септември.