Арсенал постигна убедителна победа с 4:1 като домакин Фулъм на „Емиратс“ в мач от 21-ия кръг на Висшата лига. „Артилеристите“ срещнаха затруднения в началото на срещата, но постепенно успяха да наложат своя стил на игра и да стигнат до категоричния успех.

Фулъм създаде първата опасност в срещата в 15-та минута, когато Том Кеърни пусна перфектен пас към Райън Сесеньон, който излезе сам срещу Бернд Лено и стреля, но много неточно встрани от десния стълб на вратата на „артилеристите“.

Фулъм отново увеличи напрежението пред вратата на Арсенал в 23-та минута, когато Андре Шюрле центрира остро в наказателното поле на домакините, където Райън Сесеньон бе изпуснат от Колашинац, но не успя да засече топката и се размина с нея.

Арсенал успя да поведе в резултата с първата опасност, която бе създадена пред вратата на Фулъм в 25-та минута. Алекс Иуоби комбинира с Гранит Джака, който бе изпуснат от Том Кеърни и отблизо вкара топката във вратата на Серхио Рико.  

Андре Шюрле отправи удар от разстояние в 30-та минута, но над напречната греда в аут.

Александър Митрович стреля с глава в 32-та минута, но Бернд Лено спаси.

Арсенал направи много сериозен пропуск в 34-та минута, когато Гранит Джака комбинира с Алекс Иуоби, който бе на отлична позиция и стреля, но Серхио Рико спаси.

Шест минути по-късно Алекс Иуоби центрира в наказателното поле на Фулъм, където Обамеянг бе изпуснат и стреля с глава, но топката премина на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Серхио Рико.

Александър Лаказает излезе сам срещу Рико в 42-та минута, но испанският вратар на Фулъм отново се намеси на висота и успя да изчисти в корнер.

Арсенал удвои своята преднина в 55-та минута. Обамеянг подаде към Колашинац, който навлезе в наказателното поле на Фулъм, след което подаде към Лаказет, който от отлична позиция сам срещу Рико не пропусна отблизо да вкара.

Александър Лаказет можеше бързо да вкара своя втори гол в мача. В 57-та минута французинът бе изведен на много добра позиция, но ударът му бе отразен от Серхио Рико.

Фулъм намали пасива си в мача в 69-та минута. Лукас Торейра загуби топката в половината на Арсенал, което позволи на Фулъм да разгърне бърза контраатака. Жан-Микаел Сери подаде към Райън Сесеньон, който центрира остро в наказателното поле на „артилеристите“, където Камара бе оставен непокрит и вкара в опразнената врата.

Арсенал възстанови преднината си от два гола в мача в 79-та минута. Гендузи комбинира с Колашинац, който продължи към Обамеянг, а той стреля, но топката се спря в десния стълб на вратата на Серхио Рико. След това топката попадна в Аарън Рамзи, който не пропусна да се разпише.

Арсенал продължи да играе с настроение и в 82-та минута Гендузи пусна отличен извеждащ пас към Обамеянг, който остана сам срещу Рико, но вратарят на Фулъм успя да спаси.

Арсенал все пак вкара четвърто попадение във вратата на Фулъм в 83-та минута. Сократис подаде на Обамеянг, който стреля, топката рикошира Рийм и влетя във вратата на Серхио Рико.

С тази победа Арсенал събра актив от 41 точки и се намира на пето място, докато Фулъм е предпоследен с 14 точки.