Арсенал победи Уулвърхемптън с 2:0 в двубой от първия кръг на Висшата лига. Попаденията за домакините бяха дело на Кай Хаверц и Букайо Сака. Арсенал бе по-добрият отбор през почти целия двубой и заслужено се поздрави с успеха. Уулвс имаше някои добри ситуации, но Давид Рая впечатли с чудесни спасявания. Леко притеснение за "артилеристите" може да бъде евентуалното напускане на Деклан Райс, който излезе в края на терена поради травма.

Getty/Gulliver images
21 снимки

Първата добра възможност бе в 14-а минута, след като Бен Уайт видя празно пространство и опита удар от границата на наказателното поле, но след получилият се рикошет Жозе Са улови с лекота. Секунди след това Букайо Сака получи в опасна зона и опита удар с левия крак, но стражът на Уулвс внимаваше и успя да спаси.

В 25-а минута Букайо Сака получи свободно пространство на десния фланг и успя отлично да намери с левия си крак Кай Хаверц в наказателното поле, а нападателят се извиси страхотно във въздуха и заботе топката във вратата на Уулвърхемптън - 1:0 за Арсенал.

В 35-а минута Уулвърхемптън можеше да изравни резултата, след като Йорген Ларсен получи чудесно подаване в наказателното поле, но изстрелът му бе париран по феноменален начин от Давид Рая.

Десетина минути след това Габриел Мартинели влезе в наказателното поле с топка в крака и реши да завършва сам, като опита удар, който обаче бе блокиран от защитник на Уулвс и кълбото излезе в корнер.

Арсенал организира страхотна атака, при която Мартинели отклони към Зинченко, който върна топката към границата на наказателното поле, а след последвало допълнително докосване от играч на Арсенал Томас Партей опита силен удар, който обаче премина встрани от десния страничен стълб на Жозе Са.

В 68-а минута Матеуш Куня се възползва от грешка на защитата на Арсенал и мигновенно опита изстрел с левия си крак, но не бе достатъчно остър и Давид Рая нямаше проблеми да спаси. Само две минути по-късно Мартин Йодегор овладя топката след пас на Сака и отправи мощен шут, но Жозе Са внимаваше и изби в корнер.

В 74-а минута Томас Партей изпълни бързо пряк свободен удар и намери Кай Хаверц, който пусна пас към Букайо Сака, а английският национал игра великолепно 1 на 1, след което стреля силно с левия си крак и не остави никакви шансове на Жозе Са да реагира - 2:0 за Арсенал.

В добавеното време на срещата Пабло Сария връхлетя върху топката и шутира технично от въздуха, но Давид Рая отново бе на висота и успя да избие в корнер.

Стартови състави:

Арсенал: 22. Давид Рая, 17. Олександър Зинченко, 6. Габриел, 2. Уилям Салиба, 4. Бен Уайт, 41. Деклан Райс, 5. Томас Партей, 8. Мартин Йодегор, 11. Габриел Мартинели, 7. Букайо Сака, 29. Кай Хаверц

Уулвърхемптън: 1. Жозе Са, 3. Райън Аит-Нури, 24. Тоти, 14. Йерсон Москера, 2. Мат Дохърти, 19. Родриго Гомеш, 5. Марио Лемина, 8. Жоао Гомеш, 27. Жан-Рикньор Белгард, 9. Йорген Ларсен, 11. Хи-Чан Хуан