Мениджърът на Арсенал Микел Артета остана доволен от победния старт на сезона за неговия тим. В откриващия двубой от новата кампания във Висшата лига „топчиите“ надделяха над Кристъл Палас с 2:0, а това беше мач номер 50 за Артета начело на лондончани в първенството.

Испанският специалист е водил отбора в 98 мача. По-бързо от него до 50 победи в елита на английския футбол с тима от Северен Лондон е стигал само Арсен Венгер, който записа това постижение в 94-тия си мач.

Gulliver/GettyImages
48 снимки

„Най-важното беше да спечелим. Трите точки ще ни дадат увереност, а след това можем да мислим и какво в играта си трябва да подобрим. Ако трябва да съм честен, днес имаше много компоненти, в които не бяхме на ниво“, заяви Артета.

„Уилиам Салиба беше великолепен. Играхме чудесно в първия половин час. Трябваше да вкараме повече от един гол в този период. Домакините ни затрудниха много през второто полувреме. На „Селхърст Парк“ се побеждава с търпение. Ние го проявихме и това е част от манталитета, който искаме да изградим. Целта ни е да свикнем да побеждаваме и на трудни места като стадиона на Кристъл Палас“, сподели още мениджърът на „артилеристите“.