Мениджърът на Арсенал Микел Артета съобщи, че все още не знае дали Пиер-Емерик Обамеянг ще се възстанови за утрешния двубой с Ливърпул. Капитанът на лондончани получи контузия по време на националната пауза с отбора на Габон. Същото е положението и с Томас Партей.

"Артилеристите" гостуват на "Анфийлд", като нямат победа там от септември 2012 г. Тимът на Артета има осем победи в последните си 10 мача във всички турнири и нито една загуба. В момента Арсенал е и само на две точки зад мърсисайдци.

"Играчите са уверени, намираме се в добра форма, но знаем, че всеки мач е различен. Гледаме мач за мач, пътят е дълъг. Висшата лига е дълго състезание и има различни моменти. Искаме да запазим ритъма си. Трябва да вярваш, че можеш да отидеш там и да спечелиш. Ако някой не е с подобно мислене, няма смисъл да облича екипа и да излиза", заяви испанският наставник.

"На „Анфийлд“ трябва да покажеш най-доброто на което си способен, и да поддържаш максимално високи стандарти, защото ако не го направиш, ще бъдеш наказан. Това е голям тест за нас", допълни Артета.

"Юрген Клоп и неговият щаб успяха да изведат клуба до някои от най-добрите му моменти в историята им и да задържат нивото. Това е най-трудното нещо. Те промениха изцяло енергията около това място. Това, което създадоха на стадиона е нещо специално",завърши наставникът на Арсенал.