Мениджърът на Арсенал - Микел Артета, остана изключително недоволен след загубата с 0:1 от Нюкасъл. Испанецът не скри разочарованието си от факта, че голът на „свраките“ бе признат след дълъг преглед със ситемата ВАР, като имаше съмнения за нарушение на Жоелинтон в хода на атаката, засада на голмайстора Антъни Гордън и възможно излизане на топката извън терена.

Gulliver/GettyImages
44 снимки

„Как може да признаят този гол? Това е невероятно, направо ме е срам. Абсолютен позор е, че признаха този гол. Това не е гол по много причини, просто не е гол. Толкова е трудно да се играе на това ниво, затова е срамно да бъде признат такъв гол“, заяви Артета.

„Нюкасъл е топ отбор, но в момента съм бесен. От 20 години съм в тази страна и ме е срам от това, което се случи. Срамно е, защото тук залогът е много голям. Опитваме се да правим сериозни неща на най-високо ниво всяка седмица. Когато не се справяме добре, аз пръв вдигам ръка и поемам отговорност. Това, което стана е далеч от нивото, което трябва да бъде в тази лига. Просто не е достатъчно. Срам ме е, че бях част от това“, каза още испанецът.