Мениджърът на Арсенал - Микел Артета, описа като "недопустим" начина, по който Арсенал пусна два късни гола и загуби с 1:2 срещу Брайтън във втория си мач след края на 3-месечното прекъсване без английски футбол. 

Никола Пепе даде преднина на "артилеристите" от пряксвободен удар, но Люис Дънк изравни и Нийл Маупай отбеляза победен гол за Брайтън в петата минута на добавеното време. По този начин Арсенал загуби и втория си мач след 0:3 срещу Сити, което остави отбора на десето място в класирането с 40 точки от 30 мача.

"Бесен съм", започна Артета пресконференцията след мача.

"Абсолютно недопустимо е да губим по този начин. Имаме млади играчи, които искат винаги да печелят, но този мач сами си го загубихме. Трябваше много по-рано да го решим в наша полза. Сега трябва да опитаме да вдигнем тези футболисти, защото има много неща, които правят добре и не искам да губим това. На това ниво обаче не може да подаряваш голове.

"Наясно съм. че сме много, много млад отбор, но във Висшата лига грешките се наказват. В случая допуснахме две, вкараха ни два гола и загубихме. Не мога да приема това".