Мениджърът на Арсенал Микел Артета заяви, че е направил всичко възможно, за да интегрира Месут Йозил в клуба. Испанецът обаче потвърди, че изключването му от състава е било най-правилното за клуба.

32-годишният Йозил не е играл за отбора на Арсенал от 7 март и дори не е попадал в състава през новия сезон. Германецът не беше включен изобщо сред избраниците на Артета за двубоите нито от Висшата лига, но от Лига Европа. И тъй като договорът му изтича след осем месеца, изглежда, че Йозил вече е изиграл последния си мач за „артилеристите“.

„Това, което мога да ви кажа, че опитах най-доброто, опитах да му дам колкото се може повече възможности. От моя страна бях търпелив, давах му възможности и бях справедлив. Той бе наистина важен играч през последните няколко сезона. Трябва да го уважавам, но съм тук, за да вземам решения, най-добрите решения за отбора и за клуба. Това се опитвам да направя и след това трябва да ги обясня, защото хората се нуждаят от обяснения и верните отговори. Независимо дали ми вярват или не, нищо не мога да направя. Взимам решенията със сърцето и с разума си, които вярвам, че са правилните", заяви Артета.

Арсенал гостува на Манчестър Юнайтед в неделя, 01.11, от 18:30 часа в дербито от 7-ия кръг на Висшата лига.