Футболистът на Арсена Месут Йозил може да получи шанс отново да стане основна част от клуба, след като изигра първия си мач от шест месеца насам. Германският плеймейкър беше титуляр в последната предсезонна среща в събота срещу Астън Вила.

Според „Sun“ сега той има шанс да участва в първия мач от новия сезон във Висшата лига тази седмица във Фулъм. 31-годишният Йозил не е участвал в нито един от 13-те мача на Арсенал за сезона, след рестарта на футболния сезон, като дори не попадна и сред резервите.

Но мениджърът на тима Микел Артета е решил да потърси начини да интегрира бившия германски национал, за са може да не бъдат изплащана напразно високата заплата на халфа от 350 000 паунда на седмица. Йозил бе категоричен преди няколко месеца, че не смята да напуска преди да изтече договорът му другото лято.

Арсенал се радваше на забележителни успехи срещу Ливърпул, Манчестър Сити и Челси в последните си пет мача от миналия сезон, играейки с трима в защита. Йозил обаче предпочита да бъде част от схема 4-3-3 или 4-2-3-1, поради което Йозил получи шанс при загубата с 3:2 от Вила през уикенда.

Той беше част от особено силен стартов състав, който включваше също капитана Пиер-Емерик Обамеянг, Александър Лаказет и Никола Пепе.