Микел Артета призна, че е „много трудно” Месут Йозил да бъде внедрен в състава на Арсенал. Изказването стана факт, след като халфът не попада в селекцията на испанеца четвърти пореден мач. „Артилеристите” спечелиха двата си първи мача от сезона, както и гостуването на Лестър Сити за Карабао Къп в третия рунд.

Лондончани също така сразиха и Ливърпул за Къмюнити шийлд след дузпи и направиха на практика обещаващ старт на сезона – всичко това без Йозил, който не може да се адаптира към стила при Артета. 31-годишният гераменц не е играл за Арсенал след рестарта на сезон 2019/20 през юни, като последният му мач е на 7-и март.

Месут Йозил

източник: Gulliver/GettyImages

Запитан за отсъствието на Йозил, който е с изтичащ през този сезон договор, Артета каза: „Отборът се развива, вижда се и нивото, което достига”.

„Това е ситуацията в този момент. Искаме да продължим да се развиваме и да играем все по-силно, за да се борим все по-сериозно. Нужно е да запазим това настроение. Наистина съм щастлив от представянето ни дотук и не мога да обясня колко е трудно на треньорите да изберат състава. Винаги заставаме зад играчите, в които вярваме, че ще се справят възможно най-добре след видяното от тренировките”, продължи испанецът.

„Трудно е за всеки един футболисти, не само за Месут. Някои други също не се приспособяват добре към състава. Всяка седмица искаме да посочваме правилните. Разбира се, че разбирам и уважавам този въпрос, но се опитвам да правя възможно най-доброто за моята работа. Селектирам играчите, които смятам, че са в най-добра кондиция”, допълни Артета.