Мениджърът на Арсенал Микел Артета остана разочарован от червения картон, който вади Пиер-Емерик Обамеянг от следващите 3 срещи на отбора във Висшата лига, но подчерта, че другите играчи ще трябва да го заменят. 

Обамеянг беше изгонен с директен червен картон в срещата от 22-рия кръг на Висшата лига срещу Кристъл Палас, завършила при равенство 1:1. По този начин той ще пропусне следващите три шампионатни мача на "артилеристите" - с Шефилд Юнайтед, Челси и Бърнли. 

Наставникът на тима Микел Артета определено вижда това като голяма загуба, подчертавайки, че габонецът е вероятно най-важният играч за отбора. 

"Губим най-важният си играч. Това никога не е позитивно, но имаме и други играчи, които да играят на тази позиция, така че ще се опитаме да се максимално конкуретноспособни занапред", започна испанецът. 

"Надявам се, че другите ни играчи ще се нагърбят с отговорността сега, след като Оба няма да може да ни помага със своите голове. Някой друг трябва да свърши това и искам да видя реакция", завърши Артета.