Полузащитникът на Арсенал Гранит Джака призна, че мениджърът на отбора Микел Артета го е убеди да остане в клуба и сега е много щастлив, че е отново в отбора. Швейцарският национал бе лишен от капитанската лента след спор с феновете на Арсенал по време на равенството 2:2 с Кристъл Палас през месец октомври.

През януари агентът на Джака Жозе Ногера разкри, че клиентът му е бил постигнал споразумение с немския Херта Берлин, но до трансфер не се стигна. След като беше „замразен“ от Унай Емери, Джака първоначално беше върнат от временния треньор Фреди Люнгберг, преди Артета да заяви, че той е много важен за отбора.

„Трябва да се усмихвам малко повече, защото съм много, много щастлив да се завърна и да се насладя на това, което обичам най-много - да играя за този клуб и да играя футбол. Имах много, много добра среща с него [Артета] три дни след като пое клуба. Каза ми много неща и аз бях много отворен с него и той също. И сега сме тук, и двамата сме много щастливи да доведем този клуб там, където трябва да бъде“, заяви швейцарецът.