Мениджърът на Арсенал Микел Артета изрази задоволство от победата над Бърнли с 1:0 като гост, която бе втора поредна за "артилеристите" във Висшата лига. Норвежкият халф Мартин Йодегор отбеляза единственото попадение за лондончани на "Търф Моор", а Артета не спести похвали за играчите си след двубоя.

"Трябва да се борим много здраво за тази победа, много е трудно да дойдеш тук и да спечелиш. Трябва да си готов за битка. Започнахме мача добре, в големи периоди видях това, което искам от отбора. Бърнли успяваха да преминат двете линии и да направят много центрирания, но ние се справихме добре. Най-радващото нещо за мен е себераздаването и отношението на играчите", сподели Артета след успеха.

"Надявам се това да увеличи увереността ни, че можем да печелим трудни мачове. Имаме нужда от повече постоянство в това отношение", каза още испанският специалист. След втората си поредна победа Арсенал се изкачи до 13-то място в класирането с шест точки, докато Бърнли заема предпоследната позиция в подреждането с една точка.