Мениджърът на Арсенал Микел Артета заяви, че бранителят Шкодран Мустафи има бъдеще в клуба, въпреки слабите си изяви в последната една година. В дербито с Челси, завършило 2:2, той сбърка в ситуацията при първия гол, когато се опита да върне топката за Давид Луис, но пасът бе неточен и бразилецът се жертва за тима и беше изгонен, след като спря непозволено Тами Ейбрахам в наказателното поле.

„Плановете през лятото може би бяха различни за него. Дойдох тук, той е тук и неговото отношение винаги е правилно и иска да помогне. Да, той може и да направи грешка, но всичко е ОК. Не вярвам, че на 27 години не можеш да се подобряваш в някои аспекти от играта. Той е мой играч и тренира с мен всеки ден, така че им бъдеще в отбора“, заяви Артета.

„Мога да приема грешката, това не е проблем. Няма да приема, ако някой направи грешка и спре да играе след това. Тогава играчът няма да бъде от полза за отбора. Нослед грешката Мустафи се опита да печели всяка топка, влизаше във всяко едно единоборство. Днес той направи грешка, утре ще бъде някой друг. Очевидно е, че искаме да минимизираме грешките колкото е по-възможно по-бързо и да разберем причините за това. Харесам и обаче как Мустафи реагира след грешката, която допусна“, допълни още испанецът.

Тази вечер от 22:00 час Арсенал гостува на Борнемут в мач от 4-тия кръг на ФА Къп. Срещата ще можете да наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT 2.