Вчера се  появиха информации, че защитникът на Арсенал Давид Луис може да напусне клуба по-малко от година, след като пристигна от Челси. Опитният бранител бе счетен за ненужен от мениджъра на „сините“ Франк Лампард и беше незабавно продадена на Арсенал в последния ден от летния трансферен прозорец.

Луис подписа за една година, която включва опция за още една, но Арсенал тепърва ще решава дали ще я задейства, което означава, че 33-годишният бразилец може да си тръгне в края на сезона. Той се представяше доста колебливо през първата половина от кампанията по времето на Унай Емери, но покачи формата си след назначаването на Микел Артета през декември

Според „ESPN“, Артета има желание да разчита на Луис, който е участвал в 10 мача във Висшата лига, откакто той пое тима.

Докладите по-рано тази седмица твърдяха, че бившият капитан на Арсенал е готов да се раздели с трима други централни защитници - Сократис Папастатопулос, Роб Холдинг и Шкодран Мустафи, след като Уилям Салиба ще се присъедини от Сент Етиен по-късно през лятото, а наемът на Пабло Мари ще се превърне в постоянна сделка.

Наскоро Луис говори за желанието си да прекрати кариерата си отново в Бенфика, клубът, от който стартира европейската му кариера.