Мениджърът Микел Артета не съжалява за гневния си изблик срещу системата за видеоповторения ВАР и ще продължава да посочва грешките, докато те бъдат изчистени, пише ДПА. Воденият от него Арсенал отстъпи с 0:1 на Нюкасъл в английското първенство по футбол след спорно попадение на Антъни Гордън.

Голът на Нюкасъл бе прегледан за три различни ситуации - за излизане на топката от игра, за нарушение на Жоелинтон срещу Габриел Магаляеш и за засада. Нито едното от тях не мина и Нюкасъл взе трите точки. Разгневеният Артета нарече това "срам" и "позор", а Арсенал подкрепи мениджъра си като клуб.

"Мой дълг е да заставам пред вас (фенове и журналисти), пред камерите. Мой дълг е да давам честно мнение за случилото се в мача. Точно това направих и казах как съм видял играта на отбора ми в мач, който бе решен от странични решения. Мой дълг е да защитавам играчите и клуба. Това правя отново и отново", заяви той.

"Грешките са част от еволюцията и по пътя винаги има препятствия, но трябва да си казваме нещата така, както са. Това е задължително, ако ще подобряваме условията. Когато има проблеми, трябва да говорим за тях и да ги коригираме. Това се опитвам да правя, нищо повече".