Мениджърът на Арсенал Микел Артета заяви, че голямата трансферна цена пречи психологически на Никола Пепе да се отпусне и да покаже най-доброто от себе през настоящия сезон. 

Пепе беше закупен на "Емиратс" за сумата от 72 милиона паунда, но до момента през сезона не оправдава очакванията за голям принос към нападението на Арсенал. Артета обаче вярва, че Пепе прави всичко възможно, за да се адаптира към лигата и че плодовете на неговата работа ще излязат рано или късно. 

"Цената, която платихме за него го постави директно в трудна позиция, защото веднага започнаха сравненията с играчи от същия калибър", започна испанецът.

"Той дойде от Франция, където беше сред най-добрите играчи в първенството през миналия сезон. В Англия много хора даже не бяха чували за него и цената, с която дойде го постави под напрежение веднага". 

"Не е лесно да се адаптираш към едно първенство, но той полага необходимите усилия и прави каквото се иска от него. Мисля, че съвсем скоро това ще се покаже и на терена. Той има нужда от правилната структура около себе си, за да помага за спечелването на мачове". 

"След това трябва да получи ясна картина за това какво се случва на терена и защо се случва около него. Той е в този процес и се надявам, че ще покаже резултати до края на сезона", завърши Артета.