Мениджърът на Арсенал Микел Артета реши да потуши напрежението между него и мениджъра на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола. Мачът между двата тима миналата седмица завърши с доста искри на терена, а по-късно Пеп заяви, че "ако от Арсенал искат война, ще я получат". Артета обаче отказа да влиза в подобна полемика със своя ментор.

"Обичам Пеп, възхищавам му се. Всъщност му се възхищавам откакто бях 10-годишен. Уважавам го искрено и съм му благодарен за всичко, което направи и продължава да прави за мен. Приемам го като мой приятел. Когато казвам, че "го познавам", имам предвид, че знам добре колко здраво работи. Не съм виждал друг човек, който да работи толкова, колкото Пеп и да прави така, че всички в даден клуб да започнат да побеждават. Причината Манчестър Сити да е на това ниво е постоянния глад за победи на неговия мениджър. Това съм научил за него. Не мога да съм по-ясен. Ако искате, мога да повторя думите си, но ако някой иска да развали нашите отношения, това е извън моите ръце. Чувствата ми към него са искрени, той го знае и щабът му го знае. Волята за победа е част от спорта. Те я имат, но и ние я имаме. Те имат толкова успехи заради този манталитет. Надявам се да съм достатъчно ясен", заяви Артета.

След това той коментира и драматичната победа на неговия тим с 4:2 над Лестър.

"Това бе емоционален мач, по-емоционален, отколкото искахме. Но съм много доволен от начина, по който доминирахме в него. След като поведохме с 2:0, можехме да направим резултата и още по-голям, но това е Премиър лийг, където класата на съперника не е за подценяване и те успяха да вкарат два гола. Щастлив съм как излязохме от тази ситуация. От емоционална гледна точка ние контролирахме мача и смятам, че напълно заслужено спечелихме", допълни испанецът.