Мениджърът на Арсенал Микел Артета призова хората във Великобритания да помогнат максимално на Националния здравен център. Изявлението дойде пред официалния сайт на „топчиите”, след като испанецът потвърди, че се чувства „напълно здрав” след дадения положителен тест за коронавирус по-рано през месеца.

Артета бе тестван на 12-и март, като остана под карантина до преди броени часове, като след новината за него футболът в Англия спря. 37-годишният наставникът бе признат за позитивен малко, след като собственикът на Олимпиакос – Евангелос Маринакис, също бе утвърден. Двата отбора играха заедно в Лига Европа няколко дни по-рано.

„Чувствам се напълно здрав. Сигнализирах на клуба незабавно, че имам симптоми, а преди това чух новината за собственика на Олимпиакос. Тогава не знае, но усетих нещо странно, което е в мен”, призна Артета.

„Имахме мач срещу Манчестър Сити ден по-късно и реших да повикам доктора и да го помоля да ме закара вкъщи. Казах му, че има играчи, които сме ги използвали в мача с гърците и представляват риск. Аз бях първият със симптоми, които бяха ясни. В този случай всички играчи и хора от клубовете трябваше да бъдат предпазени. Говорихме с Висшата лига и Манчестър Сити и взехме решението много бързо. Моля всички хора – в Англия сме по-назад от Испания, например, но знаем ситуацията, в която се намираме. Имаме възможност да намалим риска и да окуражим всички отговорници, особено Националната здравна сигурност. Това е наша отговорност и трябва да се съобразим с обстоятелствата, така че нека останем по домовете си”, призова Артета.