Футболистът във форма в Арсенал Букайо Сака трябва да се научи да се справя с нарасналите очаквания към него. Това смята мениджърът на тима Микел Артета, цитиран от "Ройтерс".

Сака, който е от академията на клуба, е вкарал за Арсенал през сезона 12 гола и е дал 10 асистенции във Висшата лига, където тимът е лидер. Той блести и за националния отбор на Англия, където вкара попадение при успеха над Украйна с 2:0 в европейска квалификация на "Уембли".

"Той трябва да се справи с очакванията на медиите, с вниманието, което вече имат към него на терена", каза испанският мениджър.

"Когато имате роля като него на терена, трябва да сте способни на това. Не четете много, не слушайте много, просто се фокусирайте върху това, което правите всеки ден", каза Артета.

Сака играе блестящо, след като изпусна решителната дузпа на финала на Евро 2020 срещу Италия и е основен конкурент на Ерлинг Халанд за играч на сезона във Висшата лига.

"Той има да подобрява още много неща", смята Артета. "Трябва да продължи да вдига нивото в нещата, които може да подобри", каза още испанецът.

Арсенал е първи във Висшата лига с 8 точки преднина пред шампиона Манчестър Сити, но и с мач повече. 

Автор: Христо Бонински/БТА