Английският вицешампион Арсенал продължава битката с Ливърпул и Манчестър Сити за титлата във Висшата лига. До края остават осем кръга, а следващият противник на лондончани е Брайтън. В събота вечер (19:30) часа „артилеристите“ гостуват на югоизточното крайбрежие и при победа пак ще излязат на върха - поне до неделя вечер.

В сряда Арсенал имаше лек противник в лицето на Лутън (2:0), но сега мениджърът Микел Артета очаква сериозно изпитание.

„Медицинският екип ще вземе решение за него след днешната тренировка. Оптимист съм, че той ще пътува с нас за Брайтън. Иначе всички останали са здрави“, заяви Артета по отношение на състоянието на Букайо Сака, след което коментира и играта на Кай Хавертц.

Gulliver/GettyImages
35 снимки

„Той притежава невероятни качества и в атакуващата фаза, и като свръзка с халфовата линия. Впечатляващ е приносът му и в защита. Очакват го още много мачове и Кай със сигурност ще се опита да стане още по-добър. Това е първият му сезон при нас, а вече беше местен на различни позиции. Хавертц е интелигентен футболист и съм много доволен от него“.

„Впечатлен съм от Роберто Де Дзерби. Той е топ мениджър с отличен екип. Това, което са постигнали в играта на тима, заслужава признание. Неговият футбол, който е атрактивен, прави живота на съперника труден. Ето защо сме длъжни да излезем с най-добрите 11. Трябва да тренираме и да сме готови пак да спечелим. Ще ни бъде тежко срещу Брайтън, защото това е един силен тим, но ние трябва да сме по-силни от тях“, сподели испанецът по отношение на очакванията си за двубоя с „чайките“.

Накрая Артета говори за Емил Смит-Роу, Рийс Нелсън и Томас Партей.

„Щастлив съм от приноса му (на Емир Смит-Роу), а се вижда, че и той е доволен. В предходната среща той не е дори в групата, но е готов да бъде титуляр в следващия мач. Смятам, че Рийс Нелсън е друг отличен пример за такъв футболист. В момента се борим за нещо голямо. Томас е топ футболист и е много важен за нас. Би било по-добре да мисли за нас, а не за нещо друго, защото това очакваме от него. Приносът му се вижда винаги, когато е на терена. Партей има договор с Арсенал за още един сезон и аз много го харесвам“.