Старши треньорът на Арсенал Микел Артета направи равносметка на този сезон по време на пресконференцията си преди последното домакинство на отбора, което е в неделя срещу Уулвърхамптън. Той подчерта трудността на кампанията и посочи как "топчиите" трябва да се подготвят за следващата, която според него ще е още по-тежка.

"Договорът на Букайо Сака е чудесна новина за клуба, който свърши страхотна работа, както и всички, които участваха в сделката, за да може тя да се случи. Той е ключов играч за нас, който представлява клуба по най-добрия възможен начин. Дано да има още няколко нови контракта. Няма нужда да задълбаваме в трансферния пазар предвид високо ниво на Манчестър Сити, защото така или иначе трябва да търсим съвършенство във всичко, до което се докосваме или в което участваме. Това ще има голямо въздействие за клуба", сподели Артета.

"Мисля, че следващият сезон ще бъде още по-труден в сравнение с този, който според мен беше най-трудният за всичките 22 години, в които съм бил в това първенство. За да се подготвим за предстоящата кампания, ние имаме обещаващ план. Трябва да размишляваме малко, да направим крачка назад и да се уверим, че той е подходящият, след което да тръгнем напред отново с още по-големи решителност и глад за успехи", допълни испанецът.