Мениджърът на Арсенал Микел Артета заяви, че отборът му не чувства напрежение с битката за титлата след загубата от Евертън в дебюта на Шон Дайш начело на "карамелите". Това бе едва второ поражение за "артилеристите" през сезона, като първото дойде срещу Манчестър Юнайтед.

"Не мисля, че играчите ми са под напрежение. Изиграхме много такива мачове през сезона. Но поздравления за тях, това е, което тренират всеки ден. Трябва да се защитаваш наистина добре, за да имаш контрол. На моменти го направихме, в други - не, за да контролираме мача", коментира след мача испанецът.

94 снимки

"В последните 10-15 минути, след смените, започнахме да допускаме много нарушения - точно както искаха те, за да забавят мача. Не се справихме с това" призвна той.

"Искам отборът да знае колко ги обичам. Сега ги обичам много повече от преди 3 часа, преди седмица, преди месец или 3 месеца", обясни се Артета. "Лесно е да си до играчите, когато печелят и играят добре. Но това са моментите, в които обичам най-много играчите, защото сме заедно", добави той.

"Пътуването е дълго и ще бъде трудно, като ще има големи камъни по пътя, но трябва да ги преодолеем. Сега трябва да се подготвим добре през седмицата, за да победим Брентфорд през уикенда", вярва мениджърът.

Дайш изведе Евертън до първа победа от октомври насам, слагайки край на серия от 10 срещу без победа при Франк Лампард.

"Добре представяне е точната дума, защото не можеш да имаш гарантирам успех в нито един мач, особено срещу лидера, който играе толкова добре. Но аз исках този мач. Играчите вложиха много честност през седмицата и много уважение към промените, които направихме. Виждате, че имаше отговор", зарадва се Шон Дайш на успеха.

Двама от бившият играчи на Дайш в Бърнли - Дуайт Макнийл и Тарковски, допринесоха за успеха. "Разбира се, планирах го. Вярваме в нашите играчи. Мисля, че им създадохме проблеми днес", добави той.

"Това е страхотен старт. Но тази победа не гарантира следваща. Това съм научил за 16 години в професионалния футбол", завърши той.

 

БТА / Автор: Христо Бонински