Мениджърът на Арсенал Микел Артета заяви, че лично е убедил Гранит Джака да промени решението относно бъдещето си в Арсенал. Швейцарецът беше много близо до напускане в посока Херта Берлин, но след разговор между двамата изглежда, че халфът е склонил да остане в Лондон.

„Казах му, че искам да разбера как се чувства той, защо иска да напусне“, сподели Аретат.

„Исках да чуе моето мнение за него и бях готов да го подкрепя, както и клуба, защото си помислих, че той може да бъде наистина много полезен за нас  и, че ще може да се наслади на играта играейки за мен в отбора. Опитах се да го убедя да остане и той реагира позитивно. Мисля, че промених решението му“, добави испанецът.

Последните месеци бяха тежки за Джака. Неведнъж той се забърка в инциденти с феновете на клуба, а и слабата му форма го подтикнаха да поиска да напусне клуба. Артета обаче не се притеснява от тези случки.

„Всеки клуб има своите трудности. Някои проблеми са с отбора, други с медиите. Трудно е наши дни да имаш цяла година през проблеми. Трябва да се справим с това и се надявам след няколко месеца никой да не помни това. Разбира се, че не е добре, когато играчите създават нестабилност в отбора с действията си. Но, ако можем да избегнем по-сериозни последствия ще бъде по-добре“, каза още бившият играч на „артилеристите“.