Мениджърът на Арсенал Микел Артета окачестви последните 7-10 дни като най-добрия му период в неговата досегашна треньорска кариера. Испанецът бе подложен на ожесточени критики заради ужасния старт на "топчиите", които записаха три загуби в първите си три мача и бяха на дъното на класирането.

Вчера Арсенал отбеляза първия си гол във Висшата лига от началото на сезона, който бе достатъчен и за първата победа на лондончани, които надделяха минимално над Норич в "дербито на дъното", както иронично определиха някои фенове този двубой. 

"За мен това бе най-добрата седмица или 10 дни в кариерата ми в тази индустрия. Не казвам, че беше лесно, но влязох в този двубой с истинска вътрешна емоция, защото човек научава в такива трудни моменти кой е с него. В тези трудни моменти, когато виждаш хората, нивото на организация и феновете, които имаме. От върха на клуба до всички, които с нас като отбор, не мога да бъда по-горд от това, което направихме. Изключително благодарен съм и на публиката. Те бяха готови да страдат с отбора и бяха фокусирани единствено върху опита да дадат нещо на отбора“, заяви Артета.