Микел Артета потвърди, че на Арсенал му е нужно да победи Челси при визитата си във вторник вечерта, за да запази поне малки шансове за класиране в Топ 4. Загуба в Западен Лондон ще остави „артилеристите” на 13 точки зад Челси, който сега е на четвъртото място в Премиър лийг.

Въпреки подобрението, което се вижда в Арсенал след назначението на Артета през миналия месец, отборът има само една победа в първенството при испанеца. Арсенал допусна загуба с 1:2 от Челси в първия им мач в края на декември, а също така направи равенство срещу Шефийлд Юнайтед, като единственият успех е от първия ден на 2020-а година – срещу Манчестър Юнайтед.

„Във вторник трябва да победим. Много е важно, много е важно да вземем този мач, да се борим. Когато се изправихме срещу тях у дома, бяхме много близо да го сторим това”, каза Артета на въпрос за важността на този двубой.

„Всеки има много проблеми в лигата и се вижда, че тя е доста конкурентна през този сезон. Разликите до Топ 4 не са големи. Бившият асистент в Манчестър Сити смята, че ако отборът му вземе успех през седмицата, то шансове за Топ 4 ще има, след като и другите отбори ще губят точки.

„Начинът, по който допускаме голове в последните два мача, ни нарани малко. Трябва да се опитаме да правим разликата, когато отбележим първи. Нужно е да имаме амбиция да вкараме втори и трети гол, тъй като имаме възможностите за това. В последните минути от Премиър лийг срещите никога не са затворени, докато не свърши мача”, каза още мениджърът.

„Все още нямам нищо да ви кажа за закупуването на отделно играчи. Когато имаме повече информация, тогава ще разберете”, каза пък той на въпрос дали отборът ще закупи Левин Курзава от ПСЖ.