Мениджърът на Арсенал Микел Артета даде пресконференция преди неделното дерби с Манчестър Сити.

Испанският наставник все още не е наясно колко време капитанът на тима Мартин Йодегор няма да бъде на разположение.

"Трябва да видим развитието на ситуацията през следващата седмица, как ще реагира глезенът на първо място и след това щабът ще ми даде актуална информация за сроковете и за колко време ще отсъства", обясни той.

"Нямаме нови контузии. Веднага след мача с Аталанта (0:0) трябва да се възстановим, да се наспим, да се храним добре и всички очакват с нетърпение мача. Знаем какво означава той, знаем за какво се борим и това е чудесна възможност за отбора да покаже на какво сме способни", допълни Артета.

"Подготвяме се за тази среща още от предсезонната подготовка. Очевидно знаехме програмата и знаехме, че е изключително рядко да се играе при тези условия с три много тежки гостувания (б.ред. - изминалите визити на Тотнъм и Аталанта) в рамките на шест дни, но било каквото било, така че се подготвихме за това, както физически, така и психически и тактически. Уверяваме се, че всички са готови за това, защото ще имаме нужда от тях, особено с контузиите, които имахме от международната пауза", каза той.

Микел Артета говори и за това, че Манчестър Сити има ден повече за възстановяване.

"Искахме и ние да сме като тях, не го получихме, така че трябва да се адаптираме и да се възползваме максимално от времето, което имаме днес и утре, както и сутринта на мача, за да се подготвим по най-добрия начин, за да отидем там и да спечелим мача".