Мениджърът Микел Артета обоснова решението си да пусне Букайо Сака като титуляр в мача от Лига Европа срещу ПСВ Айндховен с думите, че от най-добрите футболисти в света се очаква да играят на високо ниво на всеки три дни. Англичаните спечелиха с 1:0, а фланговият нападател остана на терена 85 минути. Сака е бил титуляр в 12 от 14-те мача на Арсенал във всички турнири.

„Ритнаха го лошо и леко накуцваше, но се надявам той да е добре. Вижте най-добрите футболисти в света. Те играят на всеки три дни, по 70 мача на сезон, но продължават да правят разликата между загуба, равен или победа", заяви Артета в интервю след двубоя.

"Всеки иска да бъде сред най-добрите. Ако тръгна да вкарвам различни мисли в главата на толкова младо момче, ще направя огромна грешка. Приятно ми е да ми чукат на вратата и да ми повтарят, че им се играе и им се печели. Няма кондиционен треньор на този свят, който може да ме разубеди, тъй като съм виждал такива футболисти с очите си. Тези, които вкарват по 50 гола на сезон, не играят само по 38 мача".

Арсенал е с четири победи в група А на Лига Европа.