Мениджърът на Арсенал Микел Артета вярва, че играчите му са напълно готови и са мотивирани за предстоящото дерби на Северен Лондон срещу Тотнъм, защото победата в този мач би означавала, че със сигурност „артилеристите“ ще играят в Шампионската лига през следващия сезон.

В момента разликата между двата отбора е четири точки, а след дербито Арсенал и Тотнъм ще имат по още два мача до края на сезона.

„Посланието е много ясно - ако спечелим, ще играем в Шампионската лига през следващия сезон. Играчите нямат нужда от по-голяма мотивация. Възможността е налице. Това дерби може би е най-вълнуващото в моята треньорска кариера. Когато имаш възможност да постигнеш целите си за сезона, нямаш търпение да изиграеш този мач“, заяви Артета.

Испанският специалист коментира и слуховете за евентуален трансфер на Габриел Жезус:

„Знаете, че не говоря за играчи, които не са при нас“, беше лаконичният отговор на Артета.

„Бен (Уайт) е под въпрос. Той се чувства доста по-добре, но трябва да преценим какво е състоянието му. Положението с Букайо (Сака) е същото. Много е трудно да се преценят контузиите. Трябва да ги прегледаме днес и да видим как се чувстват“, каза още мениджърът на Арсенал преди дербито в четвъртък.