Изгряващата звезда на френския Монако Тома Лемар мечтае да облече екипа на испанския гранд Барселона. Именно това е причината младокът да не осъществява все още трансфер в някой от английските грандове Ливърпул или Арсенал, пишат на Острова.

И двата клуба проявяват сериозен интерес към Лемар, като дори „артилеристите“ вече водиха преговори за него през лятото, но до сделка не се стигна.

Желанието на самия футболист обаче е той да акостира в каталунската столица. В Испания се заговори, че изявите му са следени и от Атлетико Мадрид.

Името на Лемар се спряга за един от вариантите за заместник на Филипе Коутиньо в Ливърпул. След продажбата му в Барселона, „червените“ търпят сериозен крах на трансферния пазар.

До този момент Юрген Клоп не успява да привлече солиден футболист на мястото на бразилеца. Опитите на германеца да доведе на „Анфийлд“ Наби Кейта с шест месеца по-рано също удариха на камък. Звездата на РБ Лайпциг подписа предварителен договор с „червените“, който обаче ще влезе в сила след края на настоящия сезон.