Десният краен защитник на Арсенал Ектор Бейерин стана поредният играч на „топчиите”, който похвали новия наставник Унай Емери. Испанецът, чийто дебют за лондончани дойде благодарение на легендарния Арсен Венгер, заяви, че има много разлики между французина и испанеца в подготовката за мачовете.

През лятото 68-годишният Венгер сложи край на престоя си в Арсенал, който продължи зашеметяващите 22 сезона. Емери пък се нагърби с нелеката задача да продължи наследството на именития си предшественик, като отново върне „артилеристите” по висините на европейския футбол.

Бившият наставник на Севиля и Пари Сен Жермен не губи много време и започна да имплементира собствените си методи и визия. Бейерин със смесени чувства коментира продължаващата и в момента трансформация.

„Чувствам, че все едно съм попаднал в нов клуб”, призна Бейерин в дълго интервю пред вестник „Таймс”. „Има толкова много новости.”

„Жалко е за играчите, които ни напуснаха, аз изпитвам благодарност към всеки един от тях. Някои бяха част от клуба в течение на много години. Все пак е разбираемо, че когато пристигне нов човек, той би искал да остави своя отпечатък.”

„Аз съм впечатлен от Емери. Загубихме първите си два мача през сезона, но и двете загуби бяха с минимална разлика. Дори след тези мачове играчите усещаха, че нещата постепенно се нареждат.”

„Когато Арсен беше начело, той искаше от нас да играем по един и същи начин без значение срещу кого се изправяме. Идеята беше, че можем да играем по нашия начин и да победим всеки. Емери обаче се фокусира върху изготвянето на план за следващия противник, който и да е той. Анализите му са много детайлни и професионални.”

„Следващите няколко месеца ще бъдат вълнуващи за всички нас. Ще достигнем едно по-високо ниво”, убеден е 23-годишният испанец.

Още по темата:

Ветеран от Арсенал: Скандалът между Емери и Йозил е измислица

Треньорът размаха пръст на Йозил: Ще играе, където аз кажа

Емери забрани в Арсенал да се пие... плодов сок