Димитър Бербатов бе поредният голям футболист, споделил суперлативи за Арсен Венгер, след като французинът обяви, че в края на сезона се оттегля от поста мениджър на "топчиите".

Като отявлен фен на красивия футбол, Берба заяви пред CNN, че винаги е било удоволствие да играе срещу "топчиите" на Венгер, който за него остава сред най-великите треньори в историята.

"За мен винаги беше удоволствие да играя срещу Арсенал, срещу отбора на Венгер. Защото знаех, че те ще играят футбол в най-чистата му форма", заяви Берба.

Сър Алекс за Венгер: Съперник, колега и приятел

"Знаеш, че ще срещнеш отбор с добри играчи, който разбира футбола, наслаждаваш се и се надяваш да победиш. Спечелих някои мачове, загубих някои, вкарах някои голове, но винаги бе забавно и приятно да играеш срещу Арсенал."

На въпрос, дали е искал да играе под ръководството на Венгер, Бербатов отговори: 
"Докато играех в Спърс, Ман Юнайтед и Фулъм, ако бе станал мениджър на някой от тези отбори, да, иначе като играч на Спърс нямаше как да отида в Арсенал."

Моят Арсен Венгер!

"Измежду един от най-великите. Трябва да отдаваш уважение на хората, коитп променят футбола. Толкова дълги години в клуба, привлече толкова велики футболисти, спечели турнири, купи, медали, винаги ще бъде сред най-великите."

За Венгер футболът не свършва с Арсенал