Един от най-опитните играчи в състава на Манчестър Сити - Бернардо Силва, изрази големи претенции към съдийството на дербито с Арсенал от Висшата лига, завършило 2:2. Двубоят беше ръководен от Майкъл Оливър.
 
„При първия гол реферът извика нашия капитан Кайл Уокър, което не му позволи да се върне на позицията си при бързото подновяване на играта от страна на съперника. При второто попадение пък видяхме станалото вече обичайно за Арсенал блокиране на нашия вратар пред безучастния погледа на съдията. А през втората част реферът им позволи да бавят играта.
 
Най-много ме притеснява, че в началото на всеки сезон има много срещи с Английската футболна асоциация. Казват ни, че ще следят подобни ситуации и ще ги спират, но в крайна сметка думите им не значат нищо. Много се говори, а нищо не се прави“, каза Бернардо Силва.
 
Халфът сравни сблъсъците на Манчестър Сити с Ливърпул и Арсенал. 

“Разликата между Арсенал и Ливърпул? Не знам… Може би Ливърпул вече е ставал шампион, докато Арсенал не е. Освен това Ливърпул е печелил Шампионската лига, а Арсенал не е. Мърсисайдци винаги са излизали срещу нас с идеята да се опитат да спечелят. Това е разликата от дербитата ни с Арсенал и Ливърпул”, заяви Силва пред TNT Sport Brazil.