Халфът на Арсенал Гранит Джака остана бесен след загубата на "топчиите" с 0:2 срещу Нюкасъл.

Лондончани нямаха никакви аргументи срещу "свраките" в дуел от предпоследния 37-и кръг на Висшата лига и намалиха драстично шансовете си за участие в Шампионската лига на УЕФА през следващия сезон. 29-годишният Джака не спести критики за представянето на столичани.

"Трудно ми е да намеря правилните думи. От първата до последната минута не заслужавахме да сме на терена“, каза швейцарският национал пред Sky Sports.

„Не мога да обясня защо. Не изпълнихме плана за мача и указанията на треньора. Това, което се случи, бе катастрофално представяне. Не заслужаваме да играем в Шампионската лига или дори в Лига Европа. Много е трудно да приемем ситуацията в момента. Не знам защо не направихме това, което треньорът искаше от нас“, коментира Джака.

„Ако някой не е готов за този мач, нека си остане вкъщи. Възрастта няма значение. Ако си нервен, остани на пейката или у дома си. Необходими са хора, които имат мъжествеността да излязат на терена и да играят. Това беше един от най-важните ни мачове. Много сме разочаровани заради хората, които дойдоха да ни подкрепят“, каза още той.

„Съжалявам за феновете. Нямам думи. В съблекалнята е тихо. Чакаме 6 години, за да играем в Шампионската лига. Държахме всичко в ръцете си“, завърши футболистът на Арсенал.

В последния кръг на Висшата лига Арсенал приема Евертън, а Тотнъм, който държи четвъртото място с 2 точки повече, гостува на вече изпадналия Норич.