Отборът на Ливърпул разби Арсенал с 3:0 в голямото дерби на 30-тия кръг във Висшата лига. Диого Жота откри резултата в 64-та минута. Четири минути Мохамед Салах реши всичко с втори гол. Крайното 3:0 беше оформено отново от Диго Жота в 82-та минута. Момчетата на Юрген Клоп направиха и важна крачка към завръщане в топ 4 на класирането. 

20 снимки

Гостите от Мърсисайд започнаха далеч по-активно срещата. В 11-та минута Роберто Фирмино надскочи Роб Холдинг, но ударът му премина на безопасна дистанция от вратата на Бернд Лено. Само 4 минути по-късно с удар се отчете и Фабиньо, но от 25 метра също не уцели вратата. 

Териториалният натиск обаче беше изцяло за гостите, а в 30-та минута Фирмино отново пробва късмета си от около 20 метра, но не уцели вратата на "артиелристите". 

В 33-та минута дойде и първият хубав момент и за момчетата на Микел Артета. След хубав индивидуален рейт на Обамеянг по левия фланг, той центрира на задната греда, а Пепе отправи слаб, но точен удар към вратата на Алисон. Само две минути по-късно Милнът изпусна на свой ред хубав шанс за гостите. 

В началото на втората част положенията продължиха да не изобилстват, като "артилеристите" успяваха да се защитават добре. В 52-та минута Мохамед Салах стреля от добра позиция, но Габриел успя да блокира удара. В 61-та минута Седрик Соареш пробва удар от 15-на метра, но Алисон улови с лекота. 

В 64-а минута, все пак, гостите стигнаха до така ценния гол. След центриране на Трент Алекзандър-Арнолд, Диого Жота надскочи бранителите на Арсенал, за да разстреля Лено за 1:0. 

Четири минути Мохамед Салах реши всичко с втори гол. след извеждащ пас, египтянинът успя да се пребори с Габриел, да влезе в наказателното поле и да преодолее Бернд Лено за 2:0. 

Класическата победа за "мърсисайдци" беше оформена в 82-та минута. Мохамед Салах намери Садио Мане, а току преди сенегалецът да стреля Жота протегнат крак и отбеляза за 3:0. 

Арсенал - Ливърпул 0:3

0:1 - Диого Жота (64)

0:2 - Мохамед Салах (68)

0:3 - Диого Жота (82)

Ето и съставите на двата тима: 

АрсеналЛено, Чембърс, Холдинг, Габриел, Тиърни, Партей, Себайос, Йодегор, Пепе, Обамеянг, Лаказет

ЛивърпулАлисон, Александър-Арнолд, Филипс, Кабак, Робъртсън, Фабиньо, Милнър, Тиаго, Мане, Фирмино, Салах