Тотнъм успя да надиграе категорично гоелмия си севернолондонския противник Арсенал с резултат 3:0 в директна битка за четвъртото място във Висшата лига и правото да участва в Шампионската лига през следващия сезон. Хари Кейн откри резултата в 22-а минута. Роб Холдинг беше изгонен в 33-а минута. Кейн удвои в 37-а минута. Сон направи резултата класически две минути след рестарта на мача, което се оказа и последното попадение в двубоя. 

23 снимки

Първите 10 минути показаха, че и двата тима искат трите точки. Домакините се отчетоха с първия удар в мача, който обаче беше доста далеч от истината. В 12-а минута нервите започнаха да ескалират след сблъсък между Сон и Холдинг, който се размина без последици и за двамата обаче. 

В 21-а минута домакините получиха шанс да изпълняват дузпа след нарушение срещу Хюн-Мин Сон. Кейн застана зад топката и не остави шансове за Рамсдейл за 1:0. 

Добрите минути за домакините продължиха след опасен удар на Лукас Моура в 27-а минута. Шест минути по-късно нещата станаха още по-тежки за гостите. Роб Холдинг отново наруши правилата срещу Сон и беше наказан с втори жълт, съответно червен картон. 

В 37-а минута като че ли интригата беше убита. След ъглов удар Бентанкур успя отклони на задна греда, а там Кейн успя вкара на опразнената врата за 2:0. 

Две минути след началото на второто полувреме интригата окончателно беше убита. Кейн отново тормозеше защитата на Арсенал, а Сон се оказа на правилното място, за да добави за 3:0. Разликата можеше да стане още по-внушително, ако не беше спасяването на Рамсдейл с една ръка след удар на Емерсон в 58-а минута. 

Четири по-късно вратарят отново трябваше да се намесва след мошно изпълнение на Кейн отдалеч. Сон се отчете с още един голям пропуск секунди по-късно. В следващите минути "шпорите" доста намалиха темпото, задоволени от безпроблемната победа, която щеше да бъде скоро финализирана. 

В 80-а Мартин Йодегаард намери пространство за удар, но без проблеми за Юго Лорис. 

Тотнъм - Арсенал 3:0 

1:0 - Хари Кейн (22)

2:0 - Хари Кейн (37)

3:0 - Хюн-Мин Сон (47)

Ето и съставите на двата тима:

Тотнъм: Лорис, Емерсон, Санчес, Дайър, Дейвис, Хьойберг, Бентанкур, Сесеньон, Кулушевски, Сон, Кейн;

Арсенал: Рамсдейл, Томиясу, Холдинг, Габриел, Седрик Соареш, Джака, Елнени, Йодегор, Сака, Нкетиа, Мартинели;