Бившият състезател на Арсенал, Бакари Саня се изказа по темата свързана с поведението на професионалните футболисти в наши дни.

Според Саня, играчите трябва да се научат да търпят критики и да не са толкова чувствителни към това, което се пише в социалните мрежи.

„Смятам, че да си професионален футболист е нещо изключително. Разбира се, ти трябва да можеш да носиш своята отговорност за действията си, но според мен, преди всичко на първо място е важно да си добър човек. Ценностите вече се измениха и футболът се превърна в един огромен бизнес, но това не означава, че играчите трябва да пренебрегват морала и човешките отношения. Ако гледаме реално на нещата, повечето играчи днес мислят само за пари и далеч по-малко за клуба, който представляват", каза бившият защитник.

"Друго, което прави неприятно впечатление е факта, че една огромна  част от състезателите се обиждат доста лесно и са чувствителни на тази тема. Професионалните футболисти трябва да разберат, че щом са решили да имат социални мрежи е напълно възможно да понасят и критики. Докато аз играех, нещата стояха по различен начин, но футболът се промени и в днешните времена може да се случи всичко. Да, някои фенове прекаляват с обидите в социалните мрежи, но футболистите е хубаво да са наясно, че те могат да бъдат критикувани от всеки. Все пак, считам, че е необходимо да се намери точният баланс, но някои от големите звезди днес се обиждат и при най-малката забележка, а това не е добре. Човек трябва да умее да приема всичко и да носи отговорност за действията си, както на терена, така и извън него“, допълни Саня