Бившият играч на Арсенал Алън Смит призова мениджърът на тима Микел Артета да убеди нападателя Пиер-Емерик Обамеянг да остане в отбора и да преподпише. Националът на Габон се превърна в един от най-важните играчи на „артилеристите“ след пристигането си от Борусия Дортмунд през 2018 годиня, отбелязвайки 61 гола в 96 участия за лондночани.

30-годишният нападател бе обявен и за нов капитан на Арсенал в края на миналата година, но може да напусне клуба това лято, след като настоящият му договор изтиче през 2021 година. Редица клубове се интересуват от него, а героят на Арсенал Смит вярва, че е наложително Артета да убеди нападателя да остане при „артелирсите“.

„Той е толкова важен за Арсенал, просто заради головете”, каза Смит пред „Sky Sports“.

„Той има фантастично състезателно съотношение и е един от най-добрите нападатели във Висшата лига. Според мен той е един от най-добрите в момента. Той има това умение и може да вкара много голове. Няма много от тези видове играчи наоколо и, ако можете да намерите такъв, те струват страшно много пари. Точно това затруднява ситуацията с Обамеанг за Арсенал. Не бихте искали да губите такъв играч“, заяви Смит.

Бившият нападател на „артилеристите“ добави:

„Все още му остават добри две или три години на най-високо ниво. Нова сделка би била идеалната ситуация, защото той може да помогне на Арсенал да се завърне сред най-големите. Убеждаването на играча, че бъдещето му принадлежи на Арсенал, би било най-добрият резултат“, сподели още Алан Смит.