Бившият нападател на Арсенал и Дания Никлас Бендтнер издаде скандална автобиография, в която разказа за пристрастяването си към алкохола и хазарта.

В книгата той призна, че когато бил 23-годишен, той отишъл в любимото си казино в Лондон.

 „Бях прекалено пиян да седна на масата, но рулетката ме привличаше неудържимо. След 90 минути загубих 400 000 паунда. Парите ги нямах. Щях да фалирам, ако късметът ми не се обърнеше. Отидох да си наплискам лицето с вода, а след това намерих касиер и си купих чипове за още 50 000 паунда“, пише Никлас, който в крайна сметка си върнал част от загубените пари.

Той добавя: „Бях прекалено изкушен от начина на живот, който дойде с парите. Искам да се върна назад във времето и да ударя с чук онова младо момче по главата. Да го накарам да разбере какъв шанс има и че притежава нещо специално - нещо, за което трябва да се грижи”.

32-годишният сега Бендтнер съжалява, че кариерата му не е била по-успешна. Отдава проблемите си на трудно детство и споделя, че от години не си говори с баща си. От 9 месеца нападателят и приятелката му Филин Ропсторф са главните герои в риалити шоу в родината си, а пандемията осуетила негов трансфер в Китай.

„Нищо не ми носи повече удоволствие от това да прекарвам време със сина си и да играя футбол“, завършва Никлас.