Бившият отбор на халфа Владимир Гаджев Ковънтри записа важна победа в 7-ия кръг на Лига 1 в Англия. "Небесносините" надделяха с 2:1 в гостуването на Оксфорд Юнайтед и така сложиха край на серията си от три мача без победа. 

Развръзката в този мач дойде след почивката. Джон Мусиньо си вкара нелеп автогол от състава на домакините в средата на втората част, а в заключителните минути Конър Чаплин удвои от доста спорна дузпа. Джонатан Обика върна интригата в самия край, но нямаше време за друга развръзка. 

Първата част на мача предложи предимно битка и чистите положения липсваха. Въпреки това Люк Грабът пропусна ситуациите за домакините, докато Конър Чаплин не можа да се разпише за гостите от Ковънтри. И така двата тима оставиха развръзката за втората част. 

Първият гол в мача падна в 64-та минута. Тогава Джордан Шипли получи топката в наказателното поле, но стреля крайно неточно и топката щеше да излети на няколко метра в аут. Но за нещастие на Оксфорд рикошира в крака на Джон Мусиньо и излъга вратаря, оплитайки се в мрежата му за 1:0. 

Домакините натиснаха след тази развръзка, но нямаха чисти положения. За сметка на това инкасираха и втори гол, с който беше сложена точка на спора. Той дойде в 81-та минута от доста спорна дузпа и беше дело на Конър Чаплин, за когото това беше дебютен гол. 

Все пак играчите на Оксфорд намериха време за отговор. В 86-та минута Люк Грабът центрира от корнер и намери перфектно в наказателното поле Джонатан Обика и той с глава прониза мрежата за 1:2. И този резултат се запази до края. 

След тази развръзка Ковънтри събра вече осем точки и крета в средата на таблицата. Оксфорд пък е с 4 точки и е предпоследен в класирането.