Арсенал успя да надвие Кардиф Сити с 3:2 като гост в Уелс в мач от четвъртия кръг на английската Висша лига.

Головата мощ на „артилеристите”  все пак се оказа доминираща над рехавата им защита и в крайна сметка гоненицата в резултата завърши успешно за столичния тим, който на три пъти излиза напред в резултата, а накрая и окончателно.  Решителния гол за 3:2 отбеляза с красива бомба по диагонала Александър Лаказет 

9 снимки

След няколко начални пропуска и пред двете врати в мача Кардиф – Арсенал, „артилеристите” удариха първи в Уелс. 1:0 за лондончани направи Шкодран Мустафи в 12-ата минута. Той оползотвори с глава центрирането на Гранит Джака от корнер, за да изведе своя отбор напред. 

Лаказет разтресе страничния стълб на домакинската врата с далечен удар в 32-ата минута.

Кардиф Сити успя да изравни на Арсенал в добавеното полувреме на първата част  - 1:1.

Виктор Камараса успя да овладее центрираната отляво топка, обърна се  и разстреля с удара си Петър Чех, вкарвайки в най-подходящия момент, непосредствено преди да приключи полувремето.

Арсенал отново излезе напред в резултата срещу Кардиф, след като в 62-ата минута Александър Лаказет чукна топката с пета към Обамеянг и той с премерен и точен удар изпрати топката във вратата на домакините от Уелс  – 1:2.

Кардиф Сити за втори път се върна в мача в 71-ата минута. Прецизен удар с глава на Дани Уорд, подпомогнат от гредата, изпрати топката за втори път във вратата на „артилеристите” и резултатът стана 2:2.

Арсенал успя за трети път да излезе напред в резултата и това стана в 81-ата мин,ута след великолепен гол на Александър Лаказет. Французинът пое отлично подадената от Лукас Торейра топка и с мощен диагонален удар изпрати топката в близкия ъгъл на вратата на уелсците – 3:2 за Арсенал.

Така Арсенал записа втората си победа, но има и две загуби, а мачовете на отбора винаги са интересни за гледане и резултатни, като головата им разлика е 8:8. Тимът заема 9-ото място в класирането с 6 точки

Кардиф пък остана само с 2 точки в актива си и е 16-и.