Един от най-качествените футболисти на Арсенал за сезон 2021/22, Букайо Сака, бе изключително предпочитан от фентъзи мениджърите в популярната игра на Висшата лига. Това доведе до огромен ръст в цената му за новото издание на FPL. Миналия сезон, всеки желаещ да има младия талант на артилеристите в състава си, трябваше да отдели 6.5 милиона от бюджета си. Сега от предвидените 100, мениджърите ще трябва да платят 8 милиона за Сака.

Това обаче не е единственият играч на лондончани, който завишава цената си с милион и половина за новия сезон. Нападателят Еди Нкетия, който подписа нов договор с клуба през лятото, вече струва 7 милиона паунда в играта.

Освен Сака и Нкетия, солиден ръст в цената си отбеляза и Мартин Йодегор. Норвежкият плеймейкър се котираше срещу 5.5 милиона, a новата му цена е на стойност 6.5 милиона. Покачване на цените в тима на Микел Артета за FPL има още при Аарън Рамсдейл, Емил Смит Роу и Габриел Мартинели. Новото попълнение Фабио Виейра пък е с цена от 6 милиона паунда.